Cum să-ți protejezi proprietatea cu ajutorul sistemelor de securitate?

Un sistem de securitate îți oferă protecție atât pentru proprietatea și bunurile tale, cât și protecția persoanelor dragi. Nu va trebui să te îngrijorezi de siguranța acestora când ești plecat sau când nu ramane nimeni acasa. Sistemele de securitate s-au dezvoltat de-a lungul timpului pentru a oferi nevoia de liniște, siguranță și confort.

Aceste sisteme de securitate sunt extrem de folositoare și în cazul societăților comerciale care detin bunuri si valori, dar și pentru a evita situațiile în care persoanele rău intenționate intentioneaza sau chiar patrund prin efractieîn incintă.

Însă cum folosești un sistem de securitate pentru a-ți proteja proprietatea? De ce trebuie să ții cont pentru rezultate cât mai bune și o proprietate cât mai securizata? Ei bine, în acest articol vei afla care sunt diferitele Sisteme de securitate si dispozitivele dintr-un sistem de securitate de care ai nevoie și cum te pot ajuta.

De ce Sisteme si dispozitive ai nevoie?

Dacă vrei să afli care sunt vulnerabilitățile proprietății tale si pentru a afla de ce dispozitive ai nevoie, poți contacta o firmă specializată. Cere o ofertă de preț de la A-Tech Electronica și inginerii de acolo îți vor oferi soluția optimă, cu sistemul cel mai potrivit pentru tine.

Însă, ca să afli care sunt aceste dispozitive, iată-le descrise mai jos:

  • SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO

Exista Sisteme de supraveghere video pe fir (cablate) sau wireless. Sistemul de supraveghere video este format din:

– Inregistratorul digital (DVR sau NVR) care contine si un hard disk de stocare al imaginilor;

– Camerele de supraveghere video;

– Echipamente periferice (mufe, cabluri, monitor video);

Sistemul de supraveghere video înregistrează tot ce se întâmplă în raza camerelor video de supraveghere. Astfel, dacă se întâmplă ca un hoț să intre prin efracție în locuința ta, faptele lui vor fi surprinse și înregistrate. Iar când poliția este anunțată, ai o dovadă clară a infracționalității, și ei pot prinde mai repede făptașul.

  • SISTEM DE DETECTIE SI ALARMARE LA EFRACTIE

Exista Sisteme de detectie si alarmare la efractie pe fir (cablate) sau wireless. Sistemul de detectie si alarmare la efractie este format din:

– Centrala de detectie si alarmare la efractie – este unitatea centrala care primeste informatii de la senzorii de miscare si gestioneaza toate informatiile.

– Senzorii/ detectorii de miscare – De exemplu: detectori de tipPIR (Passive Infra Red), MW (Microwave) sau o combinație ale acestora. Se monteaza de regula în dreptul intrarilor (uși) și ferestrelor. Senzorii detecteaza miscarea si o transmite catre centrala de detectie.

– Senzori/ detectori de geam spart – detecteaza sunetul specific geamului care se sparge;

– Senzori/ detectori de vibratii – detecteaza vibratiile (de ex. vibratiile unei rame de usi sau ferestre, vibratia unui seif care sunt lovite de catre persoane rau intentionate);

– Tastura – se foloseste pentru armarea si dezarmarea sistemului.

– Telecomenzi – se folosesc pentru armarea si dezarmarea sistemului si pot avea si functie de buton de panica.

– Sirene de avertizare si alarmare – sunt dispositive care in cazul unei alarme genereaza semnal optic si visual. Se monteaza atat in interior cat si in exterior.

Despre detectia la efractie si alarmele care pot fi generate

Alarmele generate de catre un sistem de alarma pot fi:

  • Alarme de miscare;
  • Alarme de efractie – generate datorita patrunderii prin efractie pe o usa sau fereastra inchise;
  • Alarme de geam spart – ca urmare a spargerii unui geam;
  • Alarme de vibratie/ soc – ca urmare a lovirii unei rame de usi, ferestre sau a unui seif;

Alarmele generate se semnalizeaza atat local prin intermediul sirenelor interioare si exterioare dar pot fi si transmise la distanta catre telefonul mobil al proprietarului sau catre un dispecerat centru de alarma care trimite interventia rapida pentru verificari.

Ce poți face ca să te asiguri că protejezi proprietatea cât mai eficient?

În primul rând, pentru instalarea sistemelor de Securitate alege o firma licentiata si autorizata de catre politie.

In al doilea rand, alege sa instalezi produse de calitate si certificate. Găsești pe piață o mulțime de sisteme pentru toate buzunarele. Dacă ai asigurare la casă și îți instalezi un sistem de securitate, companiile de asigurări îți oferă reduceri. Astfel, în timp, îți poți scoate investiția.

Pe lângă calitatea sistemului de securitate, trebuie să alegi dispozitivele potrivite. După cum am menționat mai sus, punctele slabe ale proprietății trebuie evaluate. Astfel afli ce dispozitive să achiziționezi și unde să le poziționezi pentru eficiență maximă. Iar în final, tu și cei dragi ție vă puteți bucura de liniștea unei locuințe sigure.

A-Tech îți oferă sisteme de detecție și alarmare la efracție, ca hoții să nu mai reprezinte o problemă. De asemenea, îți stau la dispoziție și cu alte sisteme, precum cel de detecție și alarmare la incendiu sau de control acces. Contactează-i și află cum îți poți proteja proprietatea, bunurile și pe cei dragi!

Lasă un comentariu